Samen nog meer kinderen helpen mee te doen!

jeugdfonds

 

Grote Rotterdamse instellingen ondertekenen intentieverklaring: Iedereen doet mee

 

Op donderdag 15 maart ondertekenden Rotterdamse instellingen, WMO Radar, CVO, RVKO, Pameijer, STC Group, Grafisch Lyceum, Zadkine, SWK Groep, Kind en Onderwijs, Rotterdam Sportsupport, Centrum voor Jeugd en Gezin en de Kinderombudsman de intentieverklaring Iedereen doet mee. In 2018 zullen zij zich volop inzetten zodat Rotterdamse kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld mee kunnen doen op en na school via sport, dansles, zangles, zwemles, een fiets en een laptop. Iedereen doet mee is een initiatief van Jeugdsportfonds Rotterdam, Jeugdcultuurfonds Rotterdam en Meedoen in Rotterdam.

Rotterdam telt nog steeds ruim 30 duizend kinderen en jongeren die onder de armoede grens leven. Die moeten nog beter worden geholpen. Alle kinderen en jongeren in Rotterdam verdienen de kans om mee te doen met sport, cultuur en op school, ook als ze opgroeien in gezinnen waar dit niet vanzelfsprekend is.

Mohamed el Gallouri, sociaal maatschappelijk werker op de Lucia Petrus mavo, kreeg de eerste pin van het Jeugdfonds Rotterdam opgespeld. Vol trots vertelt hij over het belang van intermediair zijn voor deze fondsen.  “In 5 minuten tijd je een kind een heel jaar laten meedoen.”

De bijeenkomst donderdag was de kick-off van het Jeugdfonds Rotterdam. De drie fondsen slaan met de start van deze campagne de handen ineen om nog meer kinderen en jongeren te bereiken. Jeugdfonds Rotterdam helpt door de kosten van deze activiteiten rechtstreeks te betalen aan de aanbieder; intermediairs of ouders dienen de aanvragen in bij de fondsen.

 foto-alle-aanwezigen-website